ASV vēstniecība Latvijā pārceļas uz Remtes ielu

Šonedēļ ASV vēstniecība Latvijā pārceļas uz jauno vēstniecības ēku Rīgā, Remtes ielā 1. Vēstniecība pārtrauc darbu tās pašreizējā atrašanās vietā, Raiņa bulvārī 7, un atsāks strādāt pilnā apjomā jaunajā ēkā otrdien, 31.maijā.

Nedēļu nebūs pieejami konsulārie pakalpojumi, arī vīzu izsniegšana. Ierobežota palīdzība ārkārtas gadījumos kā parasti būs pieejama, zvanot uz vēstniecības dežūrtelefonu 29205708.

Personas, kurām nepieciešams izmantot vēstniecības pakalpojumus pārcelšanās laikā, var doties uz ASV vēstniecībām kaimiņvalstīs Lietuvā (Viļņā) vai Igaunijā (Tallinā).

Galvenais telefona numurs jaunajā vēstniecībā būs 67107000, sazināties ar vēstniecību pa šo tālruni varēs tikai pēc 31.maija ,taču vēstniecības mājas lapa paliks nemainīga- http://riga.usembassy.gov

Latvijā

Satiksmes ministrija (SM) ir sagatavojusi grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā, ar kuriem plānots palielināt valsts pamatbudžeta ieņēmumus no autoceļu lietošanas nodevas 2025.gadā 25,765 miljonu eiro apmērā, kā arī turpmāk ik gadu 25,105 miljonu eiro apmērā, izriet no Finanšu ministrijas (FM) informatīvā ziņojuma, kuru ceturtdien skatīs valdība.