CSDD piedāvās izziņas par vadītāja apliecību angļu valodā

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) piedāvās izziņas par vadītāja apliecību angļu valodā, aģentūru BNS informēja CSDD sabiedrisko attiecību speciāliste Alise Kleinberga.

Viņa pavēstīja, ka Latvijas iedzīvotājiem, kas ilgstoši uzturas ārzemēs, būs iespēja angļu valodā iegūt izziņu par vadītāja apliecību, kur būs iekļauta informācija par iegūtajām kategorijām, derīguma termiņu, kā arī reģistrēto pārkāpumu un pārkāpumu uzskaites punktu esamību vai neesamību.

Kleinberga piebilda, ka šāds pakalpojums radīts, lai ārzemēs esošiem Latvijas iedzīvotājiem atvieglotu dažādu formalitāšu kārtošanu, piemēram, vadītāja apliecības maiņu vai automašīnas apdrošināšanas iegādāšanos, jo ārvalstu apdrošinātāji bieži pieprasa informāciju par vadītāja apliecības statusu.

Izziņu varēs pasūtīt CSDD e-pakalpojumos.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati u.c. CSDD ienākumus gūst no pakalpojumu maksām.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais