Ūdens temperatūra upēs nepārsniedz +16 grādu

Ūdens temperatūra Latvijas upēs un ezeros sestdienas rītā bija vidēji +12..+16 grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Daugavā, Lielupē un Ventā ūdens temperatūra bija +14..+16 grādu, Gaujā - ap +12..+13 grādiem. Dažās mazākās un straujākās upēs ūdens ir vēl par vienu vai diviem grādiem vēsāks.

Ķīšezerā sestdienas rītā ūdens temperatūra bija +14 grādu, Rāznas ezerā - par trim grādiem mazāk. Citos ezeros LVĢMC mērījumus neveic.

Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastē ūdens iesilis līdz +10..+13 grādiem, vien līča rietumu piekrastē ūdens temperatūra sestdienas rītā nepārsniedza +8 grādus.

Sestdienas pēcpusdienā ūdens temperatūra Jūrmalā paaugstināsies līdz +16 grādiem, arī gaisa temperatūra būs līdzīga, prognozē sinoptiķi.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)