FIB Rīgā atradīsies ASV vēstniecības telpās, birojā strādās četri darbinieki

ASV Federālās izmeklēšanas birojs (FIB) Rīgā atradīsies jaunajās ASV vēstniecības telpās, un tajā strādās četri darbinieki, ceturtdien vēsta laikraksts "Diena", atsaucoties uz ASV vēstniecības Rīgā pārstāves Kristīnes Kreiles sniegto informāciju.

ASV tieslietu atašeja Kirka Štrībiha birojs līdz šim atradās Tallinā un atbildēja par visām trim Baltijas valstīm. Pārcelšanās uz Rīgu esot saistīta ar to, ka no visām Baltijas valstīm Latvijā ASV vēstniecība tagad atradīsies vislabākajās telpās.

"Tieslietu atašeja birojs pārsvarā nodarbojas ar kibernoziegumu apkarošanu, kā arī narkotiku un cilvēktirdzniecības jautājumiem. Birojs turpinās atbildēt par visām trim Baltijas valstīm un sadarbosies ar dažādām Igaunijas, Latvijas un Lietuvas institūcijām, lai sekmētu ātras un precīzas informācijas apmaiņu," norāda Kreile.

Jau vēstīts, ka par FIB reģionālā Baltijas biroja pārcelšanu no Tallinas uz Rīgu šonedēļ žurnālistiem pavēstīja tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs ("Vienotība"), kurš nule atgriezies no vizītes ASV, kur tikās arī ar FIB pārstāvjiem, tostarp biroja izpilddirektora vietnieku Šonu Henriju (Shawn Henry). "Tā labā ziņa ir, ka mums ir panākta vienošanās, ka maija beigās vai jūnija sākumā FIB reģionālais birojs no Tallinas tiks pārvietots uz Rīgu. Tas nozīmē, ka Latvijā strādās vairāki FIB darbinieki," klāstīja ministrs.

FIB biroja pārcelšana Latvijai došot iespēju ar to sadarboties visaugstākajā līmenī, turklāt sadarbība ir vieglāka, ja kolēģi atrodas tepat Rīgā.

Ministrs arī domā, ka biroja pārcelšana ietekmēs attiecības ar Krieviju vislabākajā veidā. "Neaizmirsīsim, ka mēs sadarbojamies ar arī Krieviju gan terorisma apkarošanas jautājumos, gan organizētās noziedzības apkarošanas jautājumos. Tas varētu tikai uzlabot šo sadarbību. Kas attiecas uz Krieviju - tai ir savi specdienesti, kas darbojas Latvijas teritorijā, tā ka tā ir realitāte," piebilda ministrs.

Vēstīts arī, ka ASV vēstniecība Latvijā darbu tās pašreizējā atrašanās vietā Rīgas centrā pārtrauks pirmdien, 23. maijā, un jaunuzbūvētajā iespaidīgajā ēkā Remtes ielā 1 iepretim "Spices" iepirkšanās centram atsāks strādāt pilnā apjomā 31.maijā. Šajā laikā nebūs pieejami konsulārie pakalpojumi, arī vīzu izsniegšana, bet ierobežota palīdzība ārkārtas gadījumos, kā parasti, būšot pieejama, zvanot pa vēstniecības dežūrtelefonu 292 057 08, informēja vēstniecība.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais