Ropažu dzelzceļa staciju pārsauks par Garkalnes staciju

Ropažu dzelzceļa staciju pārsauks par Garkalnes staciju, aģentūru BNS informēja Latvijas dzelzceļa kompānijas "Latvijas dzelzceļa" (LDz) sabiedrisko attiecību nodaļā.

Staciju pārsauks no 29.maija, un to paredz satiksmes ministra rīkojums.

LDz pastāstīja, ka Ropažu dzelzceļa stacija ar agrāko nosaukumu Rodenpoisa atvērta 1889. gada 22.jūlijā līdz ar Rīgas–Pleskavas dzelzceļa nodošanu vispārējai lietošanai.

"Šī starpstacija ierīkota neapdzīvotā apvidū kā izmaiņas punkts vilcieniem. Galvenais iemesls – 30 km attālums starp Rīgas virziena tuvāko staciju Juglu un Inčukalnu bija pārāk liels, un to vajadzēja sadalīt vienādās daļās, lai nodrošinātu pretim braucošu vilcienu izmaiņas iespēju," informēja LDz.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.