VAS piešķirtos papildu 30 tūkstošus latu ierēdņu sagatavošanai izlietojusi ēkas uzturēšanai

Valsts administrācijas skola (VAS) pērn piešķirtos papildu 30 tūkstošus latu ierēdņu sagatavošanai Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienībā (ES) izlietojusi ēkas uzturēšanai un komunālajiem pakalpojumiem, revīzijā konstatējusi Valsts kontrole.

Ministru kabinets pērn jūlija vidū no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem VAS piešķīra 30 tūkstošus latu, lai nodrošinātu sagatavošanos Latvijas prezidentūrai ES un paaugstinātu valsts pārvaldes darbinieku kompetenci.

Revidenti konstatējuši, ka finanšu līdzekļi izlietoti no 1.augusta līdz 31.decembrim un izmantoti sakaru pakalpojumiem (1535 lati), komunālajiem pakalpojumiem (10 907 lati), ēkas (11 569 lati) un transportlīdzekļu (2990 latu) uzturēšanai, kā arī saimniecības preču izdevumu segšanai (2999 lati). Finansējums izlietots arī tādu pakalpojumu samaksai, par kuriem rēķini saņemti laikā no 2010.gada februāra līdz augustam.

Valsts kontrole atzinusi, ka VAS nav nodrošinājusi šo finanšu līdzekļu izlietošanu noteiktajam mērķim.

Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta pārstāve Laine Kučinska aģentūrai BNS norādīja ‒ lai nodrošinātu ierēdņu mācības, VAS ir jāuztur telpas un jānodrošina arī citi atbalsta pasākumi. Līdz ar to VAS noraida kontroles pārmetumus, ka līdzekļi izmantoti neatbilstoši mērķim.

"Nevaram teikt, ka līdzekļi netika izmantoti Latvijas prezidentūras Eiropas Savienībā sagatavošanai," teica Kučinska.

Turklāt, Valsts kancelejai iesniedzot līdzekļu pieprasījumu, tā anotācijā tika paskaidrots, kādiem pasākumiem naudu paredzēts izlietot, tostarp arī sakaru pakalpojumiem un telpu izmaksām.

Arī Valsts kancelejai pērn piešķirti līdzekļi no neparedzētiem gadījumiem – 2321 lats Ministru kabineta slēgto sēžu audioierakstu nodrošināšanai, 25 tūkstoši latu lifta nomaiņai Augstākās tiesas izmantotajās telpās valdības mājā, 28 502 lati kompensāciju izmaksai bijušajiem valdības locekļiem, kā arī 9500 latu datortehnikas un programmatūras iegādei.

Valsts kontrole uzskata, ka kancelejai piešķirtie 65 323 lati neatbilst normatīvajos aktos noteiktajiem izlietojuma mērķiem, jo līdzekļi ir piešķirti iepriekš prognozējamām vajadzībām.

Svarīgākais