Tiesa izbeidz Ķemeru sanatorijas privatizētāja "Ominasis Latvia" maksātnespējas lietu

Jūrmalas pilsētas tiesa piektdien izbeidza Ķemeru sanatorijas privatizētāja "Ominasis Latvia" maksātnespējas lietu.

Lēmums par maksātnespējas lietas izbeigšanu pieņemts, jo "Voleks centra" pārstāvis pieteikumu atsauca, ņemot vērā, ka "Ominasis Latvia" parādsaistības ir nokārtojis.

"Voleks centra" maksātnespējas administrators Māris Gulbis aģentūrai BNS pavēstīja – lai gan "Ominasis Latvia" iepriekš noliedza parāda esamību par būvdarbu veikšanu sanatorijā, pēc maksātnespējas procesa ierosināšanas uzņēmums veicis parādsaistību atmaksu, samaksājot gan pamatparādu 18,1 tūkstoša latu apmērā, gan arī nokavējuma procentus 5,1 tūkstoša latu apmērā.

Administrators paskaidroja, ka "Ominasis Latvia" tādējādi ir izvairījies no maksātnespējas procesa pasludināšanas, kā dēļ pat varētu sākt uzņēmuma bankrota procedūru.

Pēc "Voleks centra" administratora sniegtās informācijas, 2006.gada 10.jūlijā starp "Voleks centru" un "Ominasis Latvia" tika noslēgts līgums par būvdarbu veikšanu objektā "Sanatorijas Ķemeri rekonstrukcija Tukuma ielā 42, Jūrmalā". "Ominasis Latvia" uz maksātnespējas procesa sākšanas brīdi nebija apmaksājis "Voleks centram" rēķinu par veiktajiem darbiem periodā no 2008.gada 1.augusta līdz 2008.gada 20.augustam par summu 18,1 tūkstotis latu. Parāda saistības apliecināja gan starp pusēm parakstītais akts par savstarpējo norēķinu salīdzināšanu 2009.gada 1.janvārī, gan arī "Ominasis Latvia" 2009.gada pārskats, kura sadaļā "parādi piegādātājiem un darbuzņēmējiem" bija atspoguļotas parādsaistības pret "Voleks centru".

Jūrmalas pilsētas tiesa "Ominasis Latvia" maksātnespējas lietu pēc "Voleks centra" pieteikuma ierosināja maija sākumā.

2004.gada aprīļa beigās sanatorijas "Ķemeri" privatizētājs "Ominasis Italia" vienojās ar pasaulē pazīstamo ekskluzīvo viesnīcu tīklu "Kempinski Hotels S.A" par sanatorijas apsaimniekošanu.

"Ominasis Latvia" iepriekš ir izpelnījies gan Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas, gan Jūrmalas domes pārstāvju kritiku par darbu kvalitāti un tempiem.

"Lursoft" informācija liecina, ka "Ominasis Latvia" pamatkapitāls ir 10,145 miljoni latu. "Ominasis Latvia" vienīgais īpašnieks ir "Santlat", kas savukārt pieder kādai privātpersonai no Saūda Arābijas.

Latvijā

Jāņu dienā valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, nepabrīdinot saimniekus, ieradies ciemos pie populārā dziedātāja un mākslinieka Igo, viņa lolotajā Mūzikas un mākslas centrā “Ceplis”.