Uz Daugavpils šosejas Ikšķilē izskalojuma dēļ ierobežota satiksme

Uz Daugavpils šosejas Ikšķilē virzienā uz Rīgu izveidojies izskalojums, tādēļ satiksme pagaidām tiek organizēta pa vienu joslu, aģentūru BNS informēja "Latvijas valsts ceļi".

Izskalojums izveidojies šosejas labajā joslā aptuveni 200 metru aiz Ikšķiles autobusu pieturas.

Līdz defekta novēršanai maksimālais atļautais braukšanas ātrums samazināts līdz 70 un 50 kilometriem stundā, kā arī izveidots brauktuves sašaurinājums un satiksme tiek organizēta pa vienu joslu. Uz autoceļa uzstādītas braucējus informējošas ceļazīmes.

Autoceļa defektu plānots novērst šīs dienas laikā.

Autovadītāji tiek aicināti ievērot satiksmes organizācijas kārtību un rēķināties ar papildu braukšanas laiku satiksmes ierobežojumu dēļ.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais