Jelgavas novada pašvaldība par aizdotajiem 110 tūkstošiem latu iegādāsies septiņus apvidus auto

Jelgavas novada pašvaldība iegādāsies septiņas apvidus automašīnas, kopumā tām tērējot 110 tūkstošus latu, pastāstīja Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone.

Līdzekļus apvidus automašīnu iegādei Jelgavas novada pašvaldība aizņēmusies uz trīs gadiem no Valsts kases.

Automašīnas nepieciešamas, jo pašvaldības autoparks noveco. Izvēli par labu tieši apvidus automašīnām Kaņepone skaidroja ar to, ka pašvaldības darbiniekiem ir jāpārvietojas pa visu novada teritoriju un daudzās novada vietās autoceļi ir samērā sliktā stāvoklī.

"Pagaidām vēl nav zināms, kādas tieši automašīnas mēs iegādāsimies, tas atkarīgs no iepirkuma konkursa rezultātiem. Katrā gadījumā tās nebūs luksusa automašīnas, iespējams, daļa no automašīnām būs lietotas," sacīja Kaņepone.

Tomēr konkursa nolikums liecina, ka pašvaldība plāno iegādāties jaunas vai divus gadus vecas automašīnas ar nobraukumu, kas ir ne lielāks kā 50 tūkstoši kilometru.

Daļa no apvidus automašīnām paredzēta pašvaldības policijas un sociālo darbinieku nokļūšanai uz izsaukuma vietām, savukārt pa vienai mašīnai piešķirs Svētes, Vilces un Jaunsvirlaukas pagasta pārvaldēm.

Jelgavas novada pašvaldības autoparkā pašlaik atrodas aptuveni 70 transportlīdzekļu.