Tiesa Rīgas Austrumu slimnīcai un patologam liek pacientam maksāt 20 tūkstošu latu kompensāciju

Augstākā tiesa (AT) ceturtdien nolēma, ka Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcai un patologam par morālo un veselībai nodarīto kaitējumu pacientam jāmaksā kopumā 20 tūkstoši latu.

Tiesas pārstāve Baiba Kataja pastāstīja, ka prasība apmierināta daļēji, proti, tiesa nolēma piedzīt no patologa Georgija Kjurdiana par labu prasītājam atlīdzību par morālo un veselībai nodarīto kaitējumu, kopsummā 10 000 latu.

Tiesa arī nolēma, ka vēl 10 tūkstošu latu kompensācija par morālo un veselībai nodarīto kaitējumu jāmaksā arī Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcai.

Pilns spriedums būs pieejams pēc 27.maija, un tad 30 dienu laikā to var pārsūdzēt AT Senātā.

Prasība par veselībai nodarītā kaitējuma piedziņu un morālā kaitējuma atlīdzinājumu izvirzīta pret Kjurdianu un viņa darba devēju toreiz – Patoloģijas centru. Kopš 2007.gada Patoloģijas centrs ir Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcas struktūrvienība.

Prasības pieteikumā norādīts, ka ārsts patologs Georgijs Kjurdians nolaidīgi pildījis savus profesionālos pienākumus un ar savām darbībām izraisīja prasītājam smagus miesas bojājumus.

Saskaņā ar Rīgas apgabaltiesas 2007.gada spriedumu Kjurdians atzīts par vainīgu nozieguma izdarīšanā, kas paredzēts pēc Krimināllikuma panta par ārstniecības personas profesionālo pienākumu nepienācīgu pildīšanu. Toreiz mediķis sodīts ar 20 minimālo mēnešalgu lielu naudas sodu.

Toreiz spriedumā noteikts, ka Kjurdians kriminālpārkāpumu izdarījis neuzmanības dēļ.