Velšam jāsniedz paskaidrojumi par Valsts kontroles norādītajiem pārkāpumiem

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība") uzdevusi Valsts policijas (VP) priekšniekam Artim Velšam sniegt paskaidrojumus par Valsts kontroles norādītajiem pārkāpumiem, aģentūru BNS informēja ministrijas preses sekretāre Gunta Skrebele.

Velšam jāiesniedz paskaidrojums par materiālo vērtību inventarizācijas veikšanu Valsts policijas koledžā pēc stāvokļa uz 2010.gada 1.novembri un inventarizācijas rezultātu atspoguļošanu grāmatvedības uzskaitē, ņemot vērā Valsts kontroles konstatējumus par faktisko situāciju un normatīvo aktu prasību rupjiem pārkāpumiem.

Ministre arī uzdevusi sniegt paskaidrojumu par noslēgtajiem līgumiem ar pašvaldībām, kuros paredzēta samaksa par administratīvo pārkāpumu lietu izskatīšanu un administratīvo sodu uzlikšanu par transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem, norādot sīku informāciju par noslēgtajiem līgumiem.

Vienlaikus VP jāsniedz arī pamatojums trīspusēju līgumu slēgšanai starp VP kā pasūtītāju un Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju kā maksātāju un komersantu, kā preču vai pakalpojumu piegādātāju, kā arī jāsniedz paskaidrojums par Valsts kontroles konstatētajiem pārkāpumiem, situāciju 2011.gadā un jāinformē par iespējām normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā paredzēt Ceļu satiksmes drošības padomes piešķirtos līdzekļus kā VP pašu ieņēmumus, plānojot arī attiecīgus izdevumus.

VP jāsniedz paskaidrojums par papildu finansējuma pieprasījumu degvielas iegādei apmērā, kādu 2010.gadā nevarēja izlietot, un veiktajiem avansa maksājumiem, kas neatbilst noslēgtā līguma nosacījumiem, informāciju par 2010.gadā avansā apmaksātās degvielas faktisko piegādi. Velšam jāsniedz arī paskaidrojumi par citiem revīzijas ziņojumā minētajiem 2010.gadā veiktajiem avansa maksājumiem.

Policijai jāsniedz informāciju par apvienības "Apsardze" debitoru parādiem un to atgūšanas iespējām, kā arī tālāko rīcību, ja šie parādi netiks atgūti. Jāpaskaidro arī iemesli, kuru dēļ VP nav spējusi nodrošināt, lai no vainīgajām personām tiktu atgūti medicīniskajām pārbaudēm izlietotie valsts budžeta līdzekļi.