Pagājušajā diennaktī atkal vairāki cilvēki guvuši traumas darbavietās

Pagājušajā diennaktī vairāki cilvēki guvuši traumas darbavietās, tostarp divi vīrieši cietuši, strādājot kokzāģētavās, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Zemgalē 40 gadu vecs vīrietis kokzāģētavā ar asu metāla priekšmetu savainojis kāju. Viņš ar plēstu brūci apakšstilbā nogādāts tuvējā traumpunktā. Savukārt Vidzemes pusē 46 gadus vecam vīrietim kokzāģētavā uzkritis kāds smags priekšmets, vīrietis ar smadzeņu satricinājumu un muguras plecu daļas sasitumu nogādāts slimnīcā.

Vidzemē 55 gadus vecs vīrietis, darbojoties ar metāla griežamo iekārtu, nopietni traumējis roku. Viņš ar divu pirkstu falangu amputāciju nogādāts Rīgā Mikroķirurģijas centrā.

Pagājušajā diennaktī mediķu palīdzība bijusi nepieciešama arī diviem 24 un 26 gadus veciem jauniešiem, kuri mājās bija saindējušies ar tvana gāzi, pāragri aizverot krāsns aizbīdni.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais