Topošie žurnālisti iepazīstas ar Neatkarīgās redakcijas darba vidi un pozitīvi vērtē tās darbu

© Andrejs Terentjevs, F64 Photo Agency

Šodien Neatkarīgās redakcijā viesojās Rīgas Stradiņa universitātes žurnālistikas programmas 2. kursa studenti. Jauniešiem bija iespēja iepazīties ar redakcijas vidi un darba plānošanu. Topošie žurnālisti dalījās arī pārdomās par izvēlēto profesiju.

Inta: „Žurnālistika ir tas, ar ko es vēlos nodarboties nākotnē.” Viņai šīsdienas vizīte redakcijā tikai apstiprināja nākotnes plānus - „es zinu, ka es būšu žurnāliste!”

Ginta sapratusi, ka, pabeidzot studijas, viennozīmīgi vēlas darboties žurnālistikā. „Viesošanās šeit, manu pārliecību tikai apstiprināja un deva stimulu pierādīt sevi.”

Savukārt Aijai viesošanās NRA redakcijā lika aizdomāties par to, vai žurnālista dienas ritms un ziņu veidošana viņai nav par strauju. „Rodas šaubas, vai spētu visu pilnvērtīgi pagūt. Domāju, ka man piemērotākais būtu darbs kādā žurnālā, kur jāveido lielāki raksti, intervijas.” Tomēr Aija vienmēr patur prātā kādas dziesmas vārdus: Neko nevar skaidri zināt, atliek vienīgi minēt.”

Vladislavs ir pārliecināts, ka savu dzīvi gribētu saistīt ar žurnālistiku. ”Saskatu šajā profesijā ne tikai iespēju strādāt dažādos medijos, bet arī personisko izaugsmi.”

Kārlis Ķ. jau paspējis darboties dažādos medijos - gan internetā, gan drukātajos, un, ja viņam būtu iespēja izvēlēties, tad priekšroku dotu ikmēneša žurnāliem, piemēram, žurnālam „Klubs”.

Laura L. ir droša, ka pirms diviem gadiem izdarītā izvēle bija pareiza. „Ir jāstrādā un sevi jāpilnveido, un tad jau redzēs, kā būs.”

Kārlis Z., izejot praksi radio, saprata, ka tieši tur ir vieta, kas saista daudz vairāk, nekā rakstošie mediji.

Almants uzskata, ka Neatkarīga ir viens no tiem Latvijas drukātajiem medijiem, kur ir gods strādāt. „Noteikti prese ir mana nākotne un dzīve.”

Evija šobrīd nezina ko tieši vēlas darīt, „jo viss gluži kā žurnālistikā mainās ļoti ātri, bet NRA ir noteikti tas medijs, kuru es redzu kā iespējamu darbošanās vidi.”

Karīna domā, ka ikdienas darbs Neatkarīgajā redakcijā ir dinamisks un paredzēts aktīviem cilvēkiem. „Uzskatu, ka šāda pieredze ir nepieciešama katram žurnālistam.”

Beatai patika iesaistīšanās Neatkarīgās dienaskārtības plānošanā, jo tur, pēc viņas domām, dzima kreatīvas idejas un notikumi.

Katja jūt nepieciešamību būt notikumu centrā un vēlas sniegt sabiedrībai aktuālu informāciju. Tieši tāpēc viņa izvēlējusies žurnālista profesiju.

Darja cer kļūt par televīzijas žurnālisti, jo sapņo par to jau no skolas laikiem.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais