Latvijai ir objektīvi iemesli atteikties uzņemt bēgļus no Āfrikas

Latvijai ir objektīvi iemesli atteikties uzņemt bēgļus no nemieru pārņemtajām Āfrikas valstīm, uzskata Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Ojārs Kalniņš ("Vienotība").

Latvijas Radio pirmdien viņš norādīja, ka Latvija pašlaik gatavo savu pozīciju 12.maijā Briselē gaidāmajai iekšlietu ministru sanāksmei, bet dienu vēlāk tiksies Eiropas Savienības ārlietu ministri. Itālija ir ierosinājusi uz laiku atjaunot iekšējo robežkontroli.

"Es saprotu no Itālijas un Francijas viedokļa, kāpēc tas ir vēlams, taču mums tas nav tik problemātiski kā jautājums par bēgļu pārvietošanu, lai gan līdz šim neviens vēl nav prasījis, lai Latvija pieņem bēgļus," teica Kalniņš.

Viņaprāt, Latvijai ir objektīvi iemesli atteikties uzņemt bēgļus, un Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs pastāstīja, ka Eiropas Padome atteikšanos varētu akceptēt.

"Man personīgi jāteic, ka no humānā viedokļa es gribētu, lai mēs palīdzam, jo pats piedzimu bēgļu nomentē. (..) Nedomāju, ka Latvijai ir resursi, lai pieņemtu tūkstoti bēgļu. Mums nav, kur viņus novietot, mēs cīnāmies ar ekonomiskām problēmām," sacīja Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs.