Drošības policija uzrauga parakstu vācējus

© f64

Drošības policija (DP) uzrauga parakstu vācējus gan par izglītību tikai valsts valodā, gan krievu valodu kā otro valsts valodu. Pagaidām pārkāpumi nav konstatēti.

Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa teica, ka Drošības policija veicot situācijas attīstības monitoringu par šo parakstu vākšanu, lai savlaicīgi noskaidrotu iespējamos riskus nacionālajai drošībai. Pagaidām parakstu vākšanā acīmredzami pārkāpumi nav konstatēti.

Drošības policija gan norādīja, ka parakstu vākšanas gan no vienas, gan otras puses neveicina sabiedrības saliedētību.

Jau vēstīts, ka Nacionālā apvienība savākusi 10 tūkstošus parakstu Satversmes grozījumiem, lai noteiktu tajos, ka vispārizglītojošās skolās mācības notiek tikai latviski.

Savukārt līdz aprīļa beigām savākti vairāk nekā 10 tūkstoši parakstu par krievu valodu kā otro valsts valodu Latvijā, tomēr Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) tos varētu iesniegt tikai augustā, lai otrā parakstu vākšanas kārta notiktu rudenī.

Šai parakstu vākšanai nodibināta biedrība "Dzimtā valoda", kuras līderi ir nacionālboļševiks Vladimirs Lindermans, Jevgēnijs Osipovs un Aleksandrs Gapoņenko.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais