Arī katoļu baznīca izjūt iedzīvotāju došanos peļņā uz ārzemēm, bet laulību skaits nav sarucis

Arī katoļu baznīca izjūt iedzīvotāju došanos peļņā uz ārzemēm, taču laulību skaits baznīcā gada laikā nav mainījies, informēja baznīcas pārstāve Ingrīda Puce.

Romas katoļu baznīcā pieļauj, ka uz ārzemēm peļņā devušies latvieši tomēr laulājas dzimtenē. Noslēgto laulību skaits pērn bijis tikai par divām mazāk nekā gadu iepriekš.

"Acīmredzot laulāties arī ārzemēs dzīvojošie latvieši vēlas Latvijā," pērnā gada baznīcas darbības rezultātus skaidroja Puce.

Statistika par garīgajiem pakalpojumiem Rīgas arhidiecēzē pērnajā gadā parāda, ka samazinājies kristību un dievgaldnieku skaits. Tas esot izskaidrojams ar emigrāciju.

"Statistika atspoguļo pašreizējo demogrāfisko situāciju Latvijā, kā arī īpaši lauku novados novērojamo tendenci, ka draudžu locekļi darbaspējas vecumā dodas strādāt uz ārzemēm," norādīja Puce.

Rīgas arhidiecēzes 73 draudzēs pērn notikušas 2119 kristības, 377 laulības un 1446 apbedīšanas. 952 draudžu locekļi ir pieņēmuši Pirmo Svēto Komūniju, bet kopumā gada laikā visās draudzēs ir bijuši 528 450 dievgaldnieki.

Salīdzinot ar gadu iepriekš, var secināt, ka par 120 samazinājies kristību skaits, par 125 – Pirmās Svētās Komūnijas saņēmēju skaits un par 17 140 – dievgaldnieku skaits. Taču laulību skaits ir gandrīz identisks kā iepriekšējā gadā, kas ir tikai par divām mazāk, bet apbedīto personu skaits palielinājies par 20.

Jau ziņots, ka pērn augustā par Latvijas katoļu baznīcas galvu kļuva Zbigņevs Stankevičs, nomainot šajā amatā Jāni Pujatu.

Svarīgākais