Sausā laika dēļ pieaug ugunsbīstamība Latvijas mežos

Sausā laika dēļ Latvijas mežos pieaug ugunsbīstamība, aģentūra BNS uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā. Lielā valsts daļā mežu degamības rādītājs sasniedzis trešo klasi, kas nozīmē paaugstinātu ugunsbīstamību.

Augstākā ugunsbīstamība konstatēta Latvijas austrumu pusē, īpaši Daugavpils un Jēkabpils apkaimē, kā arī Vidzemes augstienē. Arī Rīgā ugunsbīstamība sasniegusi trešo klasi.

Krietni mazāks mežu ugunsgrēku risks ir piekrastē, kur mežu degamības rādītājs pagaidām nepārsniedz otro klasi.

Saskaņā ar Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta informāciju šopavasar Latvijā jau reģistrēti deviņi mežu ugunsgrēki. Tuvākajās dienās ugunsbīstamība turpinās augt, prognozē sinoptiķi.

Ugunsbīstamību mežos iedala piecās klasēs. Pirmā klase nozīmē, ka meži ir mitri un ugunsgrēku izcelšanās iespēja ir niecīga. Piektā klase nozīmē ārkārtēju sausumu un ugunsbīstamību, un tad cilvēku saimnieciskā darbība mežos var tikt ierobežota.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais