"Euroaptieka" aicina iedzīvotājus nodot utilizācijai vecos medikamentus

Aptieku tīkls "Euroaptieka" aicina iedzīvotājus nodot utilizācijai medikamentus, kuriem beidzies derīguma termiņš, aptiekā sāktā sociālā projekta ietvaros, aģentūru BNS informēja uzņēmuma valdes locekle Inga Zemdega-Grāpe.

Viņa pastāstīja, ka aptieka ir noslēgusi līgumu ar atkritumu savākšanas uzņēmumu "BAO", un minēja, ka uzņēmums plāno katrā aptiekā ārpus Rīgas ik mēnesi savākt apmēram piecus litrus veco medikamentu, savukārt katrā Rīgas aptiekās – desmit kilogramus veco un nederīgo medikamentu.

Zemdega-Grāpe uzsvēra, ka projekta mērķis ir nepieļaut vides piesārņošanu ar bīstamiem atkritumiem.

"Esam aprēķinājuši, ka "Euroaptiekai" veco medikamentu utilizācija prasa papildu izdevumus – apmēram 350 latu mēnesī," viņa sacīja.

Jau vēstīts, ka "Euroaptieka" aprīlī veica aptauju, kas atklāja, ka mazāk nekā 20% Latvijas iedzīvotāju zina, kur iespējams utilizēt vecos medikamentus, kam beidzies derīguma termiņš, vairāk nekā puse aptaujas dalībnieku vecās zāles izmet atkritumos, bet gandrīz ceturtā daļa tās noskalo kanalizācijā vai sadedzina kopā ar citiem sadzīves atkritumiem.

Pašlaik ar "Euroaptiekas" zīmolu Latvijā strādā aptuveni 40 aptieku. "Euroaptiekas" zīmols pieder uzņēmumam "Euroaphoteca", kam pieder vairāk nekā 450 aptieku Čehijā, Slovākijā, Polijā, Igaunijā, Lietuvā un Latvijā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais