CSDD reģistrā velosipēdus pieteikuši 315 riteņbraucēji

Iestājoties siltākam laikam, pieaudzis to riteņbraucēju skaits, kas savu velosipēdu reģistrējuši Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) datubāzē.

Pašlaik reģistrēti 315 velosipēdi, informēja CSDD pārstāve Alise Kleinberga. Pirms trīs nedēļām šis skaits bijis tikai 146, tādēļ CSDD vērtē, ka riteņbraucēju interese sniegt ziņas par savu braucamrīku ir būtiski pieaugusi.

Jau ziņots, ka datubāze tiek veidota, lai cīnītos pret velosipēdu zādzībām. Tiek cerēts, ka šī datubāze nākotnē būs nozīmīgs palīgs policijai nozagto riteņu atrašanā un identificēšanā.

Velosipēdu reģistrācija ir brīvprātīga, taču tas ir maksas pakalpojums. To var izdarīt elektroniski CSDD mājaslapā vai CSDD nodaļā klātienē. Riteni var reģistrēt persona, kas sasniegusi 16 gadu vecumu.

Reģistrējot riteni, ir jānorāda īpašnieka vārds, uzvārds un personas kods, bet juridiskām personām ‒ nosaukums un reģistrācijas numurs. Jānorāda arī velosipēda marka, modelis un rāmja numurs. Maksa par velosipēda reģistrāciju ir 1,23 lati, liecina informācija CSDD mājaslapā.

Svarīgākais