Sāk intensīvu bedrīšu remontu

© f64

Latvijas autoceļu pārvaldītājs "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) šonedēļ sāk bedrīšu intensīvu remontu visā Latvijas teritorijā, pavēstīja LVC Satiksmes informācijas centrā.

LVC norādīja, ka liela daļa Latvijas autoceļu ir stipri nolietoti un asfaltēto segumu defektu labošana šajos posmos ir neatliekams pasākums satiksmes drošības nodrošināšanai, kas gan būtiski neuzlabo ceļa segu tehnisko stāvokli, jo transporta un vides faktoru ietekmē periodiski rodas arvien jauni ceļu defekti.

Labvēlīgi laika apstākļi ļauj veikt arī dažu grants ceļu posmu planēšanu, lai gan joprojām tiek saglabāti uz pavasara šķīdoņa laiku ieviestie kravu pārvadājumu ierobežojumi, piebilda LVC. Tāpat tiek veikti citi ceļu ikdienas uzturēšanas darbi, tostarp atkritumu savākšana ceļu nodalījuma joslā.

Saskaņā ar sniegto informāciju pašlaik uz valsta autoceļiem ir 29 būvobjekti, un astoņos no tiem darbi atsākti šonedēļ.

Latvijas ceļi tiek remontēti šādā secībā – A uzturēšanas klases ceļi, kas ietver galvenos un svarīgākos reģionālos autoceļus, tiks saremontēti līdz 1. jūnijam, B uzturēšanas klases ceļi, kas ietver pārsvarā reģionālos autoceļus, tiks saremontēti līdz 15. jūnijam, savukārt C un D uzturēšanas klases ceļi, kas ietver vietējos un dažus reģionālos autoceļus, tiks saremontēti līdz 1. jūlijam.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.