Kolāts iespēju sākt LR maksātnespēju neizskata; varētu samazināt apraidi vai vērsties tiesā

Latvijas Radio (LR) vadītājs Dzintris Kolāts iespēju sākt medija maksātnespējas procesu neizskata, taču, ja vēl tiks būtiski samazināta valsts dotācija sabiedriskajiem medijiem, varētu samazināt LR ģeogrāfisko apraidi un apsvērt iespēju tiesāties.

Kolāts aģentūrai BNS apliecināja, ka ir redzējis neoficiālus papīrus, kuros abiem sabiedriskajiem medijiem – LR un Latvijas Televīzijai (LTV) – dotācija samazināta par vienu miljonu latu. Šai informācijai, pēc Kolāta, vārdiem nav pamata neticēt.

LTV vadītājs Edgars Kots jau paziņojis, ka, vēl samazinot televīzijas budžetu, lūgs pasludināt LTV maksātnespējas procesu. Šādu iespēju Kolāts gan neizskata, taču, ja dotācija tiks būtiski samazināta, LR varētu samazināt ģeogrāfisko apraidi vai vērsties tiesā.

"Jaunajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā ir norma, ka sabiedrisko mediju budžeta dotācija nevar būt mazāka kā iepriekšējā gadā. Ja dotācijas samazinājums būs būtisks, ir jādomā par vēršanos tiesā. Vienreiz mēs to neizdarījām, solidarizējāmies ar valsti, taču, ja ciniskā veidā netiek ievērots likums, ir jāapsver iespēja vērsties tiesā. Tiesneši to darīja bez sirdsapziņas pārmetumiem," teica Kolāts.

Iespējas vēl samazināt žurnālistu algas vai skaitu, kā arī programmu LR vadītājs neredz. "Ja visu laiku draud ar samazināšanu un ka būs vēl sliktāk, tad jau zūd motivācija strādāt," piebilda Kolāts.

Viņš arī atgādināja, ka joprojām ir spēkā bijušā finanšu ministra Einara Repšes lēmums palielināt algas ministrijā, arī citās ministrijās palielinātas algas. "Uz tā fona ir ciniski šādi apgalvojumi [par vēl lielāku budžeta dotācijas samazinājumu]," norādīja Kolāts.

Jau vēstīts, ka, vēl vairāk samazinot Latvijas Televīzijas budžetu, LTV ģenerāldirektors Edgars Kots lūgs pasludināt sabiedriskās televīzijas maksātnespējas procesu. To intervijā portālam "mansmedijs.lv" atzinis LTV vadītājs Kots.

Šā gada budžeta grozījumos valsts dotācija sabiedriskajiem medijiem ir palikusi nemainīga.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais