Liepājā ielu bedrīšu remontam tērēs 200 tūkstošus

Liepājā ielu bedrīšu remontam pašvaldība šogad tērēs 200 tūkstošus latu.

Lielākā daļa līdzekļu, kas šogad bija paredzēti ielu uzturēšanai, izlietoti ziemas sezonā – ielu tīrīšanai, kaisīšanai, kā arī sniega izvešanai. Līdz ar to „Komunālajai pārvaldei” bedrīšu lāpīšanai bija atlikuši tikai 49,3 tūkstoši latu. No tiem daļa jau izlietoti avārijas bedrīšu lāpīšanai, paskaidroja Liepājas domes izpilddirektora vietnieks Ronalds Fricbergs.

Liepājas pašvaldība izsludināja iepirkuma procedūru par asfaltbetona segumu ikdienas uzturēšanu Liepājā. Tajā saņemts piedāvājums no uzņēmuma „Aizputes ceļinieks”, kura piedāvātā līgumcena bedrīšu remontam bija 14,7 lati par kvadrātmetru bez pievienotās vērtības nodokļa. Pašvaldība uzskatīja, ka piedāvātā līgumcena ir pārāk augsta, tāpēc iepirkums beidzās bez rezultātiem un tika izsludināts jauns konkurss, kurā izraudzīts uzņēmuma „Latvijas autoceļu uzturētājs” piedāvājums – nepilni 12 lati par kvadrātmetru.

Fricbergs atzina, ka, salīdzinot ar pēdējiem diviem gadiem, kad uzņēmēji asfaltbetona segumu ikdienas uzturēšanu piedāvāja veikt par dempinga cenām, šogad bedrīšu remonta izmaksas ir būtiski pieaugušas.

2010. gadā uzņēmums „Ceļu, tiltu būvnieks” bedrītes apņēmās remontēt par 4,85 latiem kvadrātmetrā bez pievienotās vērtības nodokļa. Taču vēlāk viņi vairs nebija gatavi par tik neadekvāti zemu cenu solītos darbus veikt, norādīja Liepājas domes izpilddirektora vietnieks.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.