Izstrādās jaunu policijas likumu

Valsts policijas (VP) priekšnieks Artis Velšs uzskata, ka ir nepieciešams jauns policijas likums un jāvērtē dažu funkciju nodošanas iespēja privātajam sektoram.

VP priekšnieka palīdze Beāte Labinska aģentūrai BNS pavēstīja, ka Velšs un vairāki citi VP darbinieki otrdien piedalījās Juristu dienu ietvaros rīkotajā konferencē saistībā ar likuma "Par policiju" pieņemšanas 20.gadadienu.

Uzrunā Velšs norādīja, ka VP atbalsta jauna policijas likuma izstrādi un pieņemšanu, ņemot vērā, ka līdz šim ir notikušas kardinālas pārmaiņas visās sabiedriskās dzīves jomās, kurām vairs neatbilst pirms 20 gadiem pieņemtais likums.

Pēc VP priekšnieka domām, ir nepieciešama diskusija par dažām policijas funkcijām, no kurām, iespējams, nākotnē varētu atteikties. Jāvērtē dažu funkciju nodošanas iespēja privātajam sektoram.

No prakses viedokļa ir nepieciešama sīkāka un plašāka policijas darbības principu noteikšana policijas likumā, jo atbilstoši pašlaik spēkā esošajai policijas darbības principu reglamentācijai ne vienmēr ir skaidrs, kā šie principi piemērojami praktiskajā policijas darbā.

Velšs uzsvēra, ka, ņemot vērā pēdējos gados aktualizējušos starptautiskās sadarbības problemātiku, jaunajā policijas likumā ir jāiekļauj daudz plašāka starptautiskās sadarbības sadaļa, meklējot arī jaunas sadarbības iespējas ar citu valstu policijas iestādēm.

Policijas darba prakse rāda, ka ir nepieciešams jauns mūsdienu apstākļiem atbilstošs policijas likums, kurš pirms tā pieņemšanas tiktu plaši apspriests un izvērtēts.

Svarīgākais