Ramatas upē ugunsdzēsēji izglābj trīs laivotājus

Mazsalacas novadā Ramatas upē svētdien ugunsdzēsēji izglābuši trīs vīriešus, kuriem bija apgāzusies laiva.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aģentūru BNS informēja, ka laivotāji bija paspējuši ieķerties upē esošajos kokos aptuveni desmit metru no krasta, tomēr saviem spēkiem netika krastā.

Izsauktie ugunsdzēsēji, izmantojot glābšanas dēli, vīriešus nogādāja krastā.

Ja nav pietiekamu iemaņu un prasmju, VUGD aicina cilvēkus nepārvērtēt savus spēkus un nedoties laivot pa pašlaik straujajām un krāčainajām upēm.

Glābēji iesaka visiem laivotājiem obligāti lietot glābšanas vesti.

Ja gadās iekrist ūdenī, jāmēģina pie kaut kā pieķerties, piemēram, koka zara. Arī apkārtējiem jāpamet kāds zars, pie kā pieķerties, un jāzvana glābējiem pa tālruni 112.

VUGD atgādina, ka patlaban upēs ir tik liela straume, ka cilvēkam paša spēkiem nokļūt krastā ir gandrīz neiespējami, turklāt lielā straume var cilvēku ienest zaru vai koku krāvumā, kas var radīt smagas traumas.

Pagājušajās brīvdienās VUGD saņēmis 135 izsaukumus. Kopumā dzēsti 83 ugunsgrēki un veikts 41 glābšanas darbs, bet 11 bija maldinoši izsaukumi.

VUGD ugunsdzēsēji glābēji dzēsuši 35 kūlas ugunsgrēkus.

Kopumā ugunsgrēkos cietuši divi, bet izglābts viens cilvēks.

Pirmdienas naktī ugunsdzēsēji saņēma informāciju par ugunsgrēku Līvānu novada Jersikas pagastā.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka viesu nams ar pirti deg jau ar atklātu liesmu un tam ir iebrucis jumts. Kopējā degšanas platība bija 400 kvadrātmetru.

Iespējamos ugunsgrēka iemeslus noskaidros Valsts policija.

Svarīgākais