Ūdens līmenis Daugavā un Gaujā dažos posmos kāpis vēl par 35 centimetriem, citās upēs pazeminās

Turpinās ūdens līmeņa paaugstināšanās Daugavā un Gaujā, savukārt citās Latvijas upēs līmenis pārsvarā pazeminās, aģentūra BNS uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Nepilnas diennakts laikā - līdz plkst.7 pirmdienas rītā - ūdens līmenis Daugavā pie Krāslavas un Daugavpils, kā arī Gaujā pie Valmieras paaugstinājies par 35 centimetriem (cm). Daugavā pie Līksnas līmenis cēlies par 30 cm, pie Jēkabpils - par 12 cm.

Savukārt Gaujas grīvā pie Carnikavas saistībā ar vēja pierimšanu ūdens līmenis pazeminājies par vienu centimetru.

Par 14 cm ūdens līmenis kāpis arī Aiviekstē pie Lubānas, pārējās Latvijas upēs vērojama līmeņa krišanās. Lielupē pie Jelgavas un Kalnciema ūdens līmenis nepilnas diennakts laikā pazeminājies par 5-6 cm, Ogrē - par 19-31 cm, Lielajā Juglā pie Zaķiem - par 34 cm.

Turpina applūst plašākas teritorijas Gaujas un Daugavas krastos, it īpaši Daugavā posmā no Daugavpils līdz Līvāniem. Arī vairāku citu upju palienes aizvien ir applūdušas, bet līdz ar ūdens līmeņa pakāpenisku krišanos pali mazinās.

Daugavā tuvākajā laikā turpināsies ūdens līmeņa kāpums, arī Gaujā vēl gaidāma neliela līmeņa celšanās. Citās upēs turpināsies ūdens līmeņa pazemināšanās, prognozē hidrologi.

Svarīgākais