Saldū ar karstu šķidrumu applaucējies divus gadus vecs bērns

Saldū sestdien ar karstu šķidrumu smagi applaucējusies divus gadus veca meitene, aģentūra BNS uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Bērns ar sejas, krūškurvja un roku apdegumiem nogādāts Rīgā, Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Savukārt Latgalē, Višķu pagastā, ar karstu ūdeni pirtī applaucējies 29 gadus vecs vīrietis. Viņš ar pirmās un otrās pakāpes galvas un kakla apdegumiem ievietots Daugavpils slimnīcā.

Valkas pagastā stilba kaula lūzumu guvis 39 gadus vecs vīrietis, kurš gaterī bija nokritis pa kāpnēm. Ātrā palīdzība viņu nogādājusi Vidzemes slimnīcā.

NMPD mediķi sestdien devušies arī uz kādu avāriju Jēkabpilī. Tajā cietuši divi 44 gadus veci vīrieši – vienam konstatēts augšstilba lūzums, galvas un vēdera sasitumi, bet otram – augšstilba lūzums, griezta brūce kājā un smadzeņu satricinājums. Abi cietušie nogādāti Jēkabpils slimnīcā.

Savukārt Rēzeknes slimnīcā nonācis kāds 50 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā ar jau senāk gūtiem abu pēdu apsaldējumiem.

Latvijā

Lai gan latviešu cilvēki ir atturīgāki, mierīgāki un spēj sadzīvot ar mazāk saules un vairāk lietus, tomēr starp mums ir daudz tādu, kas burtiski “slimo” ar Itāliju. Iemīlējušies Itālijā līdz sirds dziļumiem un sakairinātām garšu kārpiņām, arī Latvijā ļaudis meklē dienvidzemes burvību ēdienos, vīnogu dzērienos un dabiskajā priekā par dzīvi.

Svarīgākais