Bārzdiņš jautājumu marihuānas legalizāciju rosina atstāt speciālistiem

Jautājums par marihuānas legalizāciju būtu jāatstāj speciālistu ziņā, taču Veselības ministrijas dienaskārtībā šāda jautājuma katrā ziņā nav, intervijā aģentūrai BNS norādīja veselības ministrs Juris Bārzdiņš (Zaļo un zemnieku savienība).

"Ir lietas, kuras vislabāk atstāt vispirms diskutēt speciālistiem," sacīja Bārzdiņš, atturoties paust viedokli par marihuānas legalizāciju.

Vaicāts, kādēļ, viņaprāt sabiedrībā pēdējā laikā arvien biežāk uzvirmo diskusijas par iespējamo "zālītes" legalizāciju, ministrs atbildēja, ka par to droši vien būtu jājautā pašiem diskusijas uzturētājiem.

Lai gan viņš pats nekad neesot mēģinājis pīpēt "zālīti", Bārzdiņš norādīja, ka nav "gluži ārpus sabiedrības esošs indivīds".

"Astoņus gadus esmu smēķējis, tomēr jau kādu laiku, paldies Dievam, nesmēķēju. Neesmu arī absolūts atturībnieks. Arī man ir ģimene un bērni, kuriem ļoti stingri jārāda priekšzīme, ka jāievēro veselīgs dzīvesveids, ka ikdienā ir nepieciešamas fiziskās aktivitātes, kustības, lai kāds arī būtu nogurums," atzina veselības ministrs.

Viņš arī piebilda - ikvienam vajadzētu saprast, ka atbildība par savu veselību un attiecīgas apņemšanās "patiesībā ir arī ļoti patriotiskas".

Latvijā

Šonedēļ tika izziņots mazskaitlīgs gājiens no Saeimas uz Ministru kabinetu, lai protestētu pret pensiju plānu izmaiņām. Jautājums, vai akcijas jēga bija vērsta uz to, lai nākotnē piešķiramās pensijas būtu nevis lielākas, bet gan mazākas, vai tomēr Vecrīgā TV kameru priekšā notika domubiedru vingrināšanās politiskajās aktivitātēs, vai ar gājiena palīdzību tika aizstāvētas kredītiestāžu biznesa intereses?

Svarīgākais