Salaspils pagastā plūdos evakuēti četri cilvēki, ūdens līmenis ap pusmetru augstāks kā pērn

Pavasara palu dēļ Salaspils pagastā sestdienas rītā evakuēti četri cilvēki, aģentūra BNS uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Zvanu glābēji saņēmuši plkst.10.11, un ar laivu no vienas mājas izglābtas divas sievietes un vīrietis, bet no otras mājas - viens vīrietis.

Salaspils pašvaldības pārstāve Dzintra Mūrniece aģentūrai BNS pastāstīja, ka viena no mājām atradusies dārzkopības kooperatīvā "Avoti", bet otra - netālu, apdzīvotā vietā "Jauncekuļi", kur ģimene māju nopirkusi tikai pagājušajā vasarā.

Evakuētie iedzīvotāji izteikuši vēlēšanos pagaidām apmesties pie radiem un draugiem. Taču pašvaldība šim nolūkam sagatavojusi arī četras istabiņas pašvaldības palīdzības namā, kur, pirmdien iespējams vajadzēs apmesties vienam vai diviem cilvēkiem, kuru mājas cietušas plūdos, norādīja Mūrniece.

"Tās ir palieņu pļavas - nav brīnums, ka tās applūst," sacīja pašvaldības pārstāve.

Tomēr viņa minēja, ka šī pavasara plūdos Mazās Juglas ūdens līmenis esot ap pusmetru augstāks nekā pērn un izskatoties, ka tas turpina kāpt. Arī Salaspils pagasta iedzīvotāji neatminoties, ka kādreiz šai apkārtnē būtu redzējuši tik lielus plūdus.

Svarīgākais