Nosaka satiksmes ierobežojumus plūdu dēļ

Latvijas autoceļu pārvaldītājs "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) uz vairākiem autoceļiem noteicis satiksmes ierobežojumus plūdu dēļ, liecina LVC mājaslapā publicētā informācija.

LVC norāda, ka saistībā ar intensīvu sniega kušanu un strauju ūdens līmeņa celšanos ūdenstilpēs, ieviesti satiksmes aizliegumi vairākos valsts vietējo autoceļu posmos, kuros applūdusi brauktuve vai izveidojušies ceļa klātnes izskalojumi.

Satiksmes ierobežojumi noteikti uz autoceļiem V127 Dravnieki-Kaijas-Straupe-Līgatne (30,6. kilometrs, km); V289 Pielekši-Lenči (3,5. km); V934 Spriciņi-Lujāņi; V43 Gaujas tilts-Kāpas (1.km) Carnikavas novadā, V759 Rožupe-Švirksti (1.km) Līvānu novadā; V621 Asūne-Lielie Grizāni-Porečje (14.-21.km) Dagdas novadā; V622 Dinaborčiki-Lukšova-Plesneva (13. km) Dagdas novadā.

Slēgtie ceļu posmi aprīkoti ar ceļazīmēm, un pastāv vairākas to apbraukšanas iespējas, piebilda LVC. Saskaņā ar sniegto informāciju satiksme tiks atjaunota, tiklīdz ūdens līmenis būs nokrities un tiks novērsti ūdens radītie ceļu bojājumi. Šajos posmos ilgstoši var saglabāties kravas pārvadājumu ierobežojumi, līdz ceļa konstrukcija būs apžuvusi un būs nodrošināta to nestspēja, atzina autoceļu pārvaldītājs.

Plūdi pagaidām nerada apdraudējumus satiksmei valsts galveno un reģionālo autoceļu tīklā.

Svarīgākais