Energoapgāde Latvijā traucēta vairāk nekā 10 tūkstošiem "Latvenergo" klientu

Latvijā piektdienas rītā elektroapgāde traucēta vairāk nekā 10 tūkstošiem Latvijas energokompānijas "Latvenergo" klientu, liecina elektroapgādes atslēgumu karte kompānijas mājaslapā internetā.

Tostarp pulksten 8 plānoti atslēgumi bija reģistrēti 45 transformatoru punktu teritorijās 933 klientiem, savukārt avārijas atslēgumi reģistrēti 758 transformatoru punktu teritorijās 10 011 klientiem.

Stiprās brāzmas lielākos postījumus nodarījušas Kurzemes un Zemgales pusē.

"Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis aģentūrai BNS pavēstīja, ka spēcīgā vētra, kas lielāko spēku Latvijā sasniedza naktī no ceturtdienas uz piektdienu, nedēļas pēdējās darbadienas rītā elektroapgādes traucējumus izraisīja nedaudz vairāk par 10 tūkstošiem "Latvenergo" meitaskompānijas „Sadales tīkls” klientu. Vēja stiprums dažviet, piemēram, Ventspilī, sasniedzis pat 30 metru sekundē.

Uzņēmuma operatīvi apkopotā informācija liecina, ka visvairāk patērētāju bez elektrības piektdien pulksten 8 bija palikuši Bauskas, Talsu, Tukuma apkārtnē, kā arī Ķekavā un Ventspilī.

Siksnis pastāstīja, ka jau naktī uzņēmuma dispečeri sāka aktīvu darbu, papildus piesaistot operatīvās izbraukumu brigādes (OIB), lai pēc iespējas ātrāk lokalizētu un novērstu vētras izraisītās sekas. Bojājumu likvidēšanā piektdienas rītā aktīvi iesaistījušās 135 brigādes. Ventspils apkārtnē strādā 34, "Sadales tīkla" Dienvidu reģionā - 57, teritorijā ap Rīgu vētras sekas likvidē 43 brigādes. Uzņēmumā pieejamajiem tehniskajiem spēkiem piesaistīti arī darbuzņēmēji, lai pēc iespējas īsākā laikā visiem klientiem tiktu atjaunota elektroenerģijas piegāde.

„Sadales tīkls” ceturtdien, 7.aprīlī, informēja arī par lokāliem plūdu izraisītiem elektroenerģijas piegādes traucējumiem Garkalnes, Salaspils, Stopiņu un Carnikavas novadā. Piektdien no rīta bez elektrības plūdu dēļ palikuši 158 klienti.

“Sadales tīkls” nodrošina elektroenerģijas piegādi vairāk nekā vienam miljonam elektroenerģijas lietotāju, aptverot ar savu pakalpojumu 99% no valsts teritorijas. Uzņēmums nodrošina sadales tīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību. Elektroenerģijas sadales tīklu kopgarums 2011.gada sākumā sasniedz 90 928 kilometrus.

"Latvenergo" ir lielākais elektroenerģijas ražotājs un tirgotājs Latvijā, kas apgādā ne vien regulētā tirgus klientus - mājsaimniecības un saistītos lietotājus, bet arī veiksmīgi sadarbojas ar tirgus klientiem, kuri elektroenerģiju iepērk par vienošanās cenu. Kopumā Latvijas enerģētikas uzņēmumam ir 30% no Baltijas kopējā tirgus, aktīvi izvēršot tirdzniecību arī ārvalstīs, savukārt kompānijas kopējais klientu skaits sasniedz gandrīz vienu miljonu.

"Latvenergo" koncernā ietilpst "Latvenergo" un pieci meitasuzņēmumi - "Augstsprieguma tīkls", "Sadales tīkls", "Latvenergo Kaubandus", "Latvenergo Prekyba" un "Liepājas enerģija".

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais