Ventspils ostā naktī fiksētas brāzmas līdz 30 metriem sekundē

Naktī Ventspils ostā ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniedza 30 metru sekundē (m/s), liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

27 m/s stipras brāzmas tika reģistrētas Kolkā, citviet valstī vējš plosījies ar mazāku spēku. Brāzmas ar nelielas vētras spēku reģistrētas ne tikai Kurzemē, bet arī Zemgalē un Rīgā.

Agrā piektdienas rītā elektroapgāde bija traucēta aptuveni desmit tūkstošiem mājsaimniecību. Saskaņā ar "Latvenergo" mājaslapā publicēto operatīvo informāciju elektroapgāde pārtrūkusi daudzviet Kurzemē un Zemgalē, lielākie bojājumi plkst.5 bija Bauskas un Ventspils novadā, kur avārijas atslēgumi reģistrēti attiecīgi 1635 un 1822 "Latvenergo" klientiem.

Piektdienas rītā Latvijas rietumu un centrālajā daļā turpina plosīties spēcīgs ziemeļrietumu vējš, tā ātrums brāzmās vietām vēl pārsniedz 20 m/s.

Gaisa temperatūra pazeminājusies līdz 0..+4 grādiem, daudzviet - īpaši valsts centrālajā daļā - ir neliels lietus un sniegs. Jūras piekrastē Kurzemē debesis skaidrojas.

Braukšanas apstākļi lielākoties ir apmierinoši, tomēr rīta stundās vietām var veidoties apledojums, informē uzņēmums "Latvijas Valsts ceļi".

Rīgā ziemeļrietumu vējš brāzmās brīžiem pūš līdz 20 metriem sekundē, gaisa temperatūra pazeminājusies līdz +1 grādam. Palaikam nedaudz līst, sniegs slapjš sniegs.