Plūdu dēļ slēgti divi ceļi Dagdas novadā; sāk applūst teritorijas Carnikavas novadā

Ceturtdien saistībā ar ūdens līmeņa celšanos slēgta satiksme pa diviem valsts vietējiem autoceļiem Dagdas novadā, informē uzņēmums "Latvijas Valsts ceļi".

Slēgts ceļš Asūne-Lielie Grizāni-Porečje posmā no 14. līdz 20.kilometram, jo 18.kilometrā izskalota caurteka. Slēgto posmu var apbraukt pa ceļu Ezernieki-Svariņi-Šķaune.

Satiksmei slēgts arī ceļš Dinaborčiki-Lukšova-Plesneva, kur 13.kilometrā izskalota caurteka. Apbraucamais ceļš - Dagda-Asūne-Vorzova.

Pārplūdušās Ošas upes dēļ aizvien slēgts arī vietējais grants ceļš Rožupe-Švirksti Līvānu novadā. Autovadītāji aicināti ievērot aizlieguma ceļazīmes un izvēlēties alternatīvu maršrutu pa autoceļu P63 Līvāni-Preiļi.

Ceturtdien sācis applūst autoceļš Gaujas tilts-Kāpas Carnikavā, un nepieciešamības gadījumā tas tiks slēgts.

Carnikavas pašvaldības apkopotā informācija liecina, ka ceturtdienas pievakarē applūdusi Dzirnupes iela Pārgaujas ciematā sākot no 82.mājas virzienā uz Dzirnupi. Pašvaldība iesaka iedzīvotājiem uz nakti transportu atstāt drošā vietā, kur plūdu gadījumā ūdens līmenis nepaaugstināsies un neskars transporta līdzekli. Ja plūdi pārsteidz nesagatavotus, iedzīvotāji aicināti zvanīt Carnikavas pašvaldības policijai pa tālruni 22006686 visu diennakti.

Savukārt Allažu pagasta pārvalde informēja, ka Allažu palu ūdeņi ir applūdinājuši pašvaldībai piederošo grants seguma autoceļu Kalni-Pādes. Ceturtdien Siguldas novada Īpašumu nodaļas speciālisti plūdu vietu apsekojuši un ar brīdinājuma lentēm norobežojuši bojāto ceļa posmu.

Pagasta teritorijā atsevišķās vietās no krastiem ir izgājusi Tumšupīte, pie Akmentiņu mājām pārplūdis autoceļš Lapaiņi-Akmentiņi. Pašvaldība sadarbojas ar pieguļošā zivju dīķa īpašnieku, lai pazeminātu dīķa ūdens līmeni.

Ūdens līmenis Gaujā turpina paaugstināties, naktī gaidāma straujāka līmeņa celšanās un plašāku teritoriju applūšana Gaujas lejtecē, brīdināja sinoptiķi.

Svarīgākais