Igaunijas premjers Ansips darba vizītē apmeklēs Latviju

Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips, kura jaunā valdība trešdien deva zvērestu, sava jaunā amata termiņa pirmajā ārvalstu vizītē dosies uz Latviju.

Igaunijas valdības preses dienestā aģentūru BNS informēja, ka Ansipa darba vizīte Latvijā ir paredzēta 29.aprīlī.

Vizītes laikā viņam ir plānots tikties ar Latvijas prezidentu Valdi Zatleru, premjerministru Valdi Dombrovski un Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu, kā arī ar Latvijā strādājošajiem Igaunijas uzņēmējiem, sacīja preses dienesta pārstāve.

Jau ziņots, ka Igaunijas parlamentā trešdien deva zvērestu jaunā valsts valdība, kura tika izveidota pēc 6.martā notikušajām parlamenta vēlēšanām. Otra koalīcijas partnere valdībā, kuru vada premjerministrs un Reformu partijas priekšsēdētājs Ansips, ir "Tēvzemes" un "Res Publica" savienība (IRL).

Līdz ar to ir sākušās jaunās valdības pilnvaras.

Reformu partija un IRL bija pie varas Igaunijā arī kopš iepriekšējām parlamenta vēlēšanām 2007.gada martā. Sākumā šajā koalīcijā bija arī Sociāldemokrātiskā partija. Stājoties premjera amatā uz jaunu termiņu pēc 2007.gada vēlēšanām, Ansips pirmajā ārvalstu vizītē devās uz Somiju.

Ansips kļuva par premjerministru jau 2005.gadā, kad Reformu partija sāka valdīt koalīcijā ar Centra partiju un Tautas savienību.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.