KNAB priekšnieka vietnieka Vilka disciplinārlietas izmeklēšanas termiņu pagarina

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) līdz 7.maijam pagarināts disciplinārlietas izmeklēšanas termiņš pret KNAB priekšnieka vietnieku Alvi Vilku.

Trešdien beidzās disciplinārlietas izmeklēšanas termiņš, taču KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis pēc disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas lūguma lietas izmeklēšanas termiņu nolēmis pagarināt līdz 7.maijam, aģentūrai BNS pavēstīja Ieva Karlsberga.

Vilks šajā disciplinārlietā uz izmeklēšanas laiku ir atstādināts no amata.

KNAB priekšnieks Vilnītis marta sākumā ierosināja disciplinārlietu, lai izvērtētu iespējamos disciplinārpārkāpumus Vilka rīcībā saistībā ar nolaidīgu darba pienākumu izpildi, ilgstošu bezdarbību, maldinošas informācijas sniegšanu, veicot pienākumus "PHARE" 2003.gada Nacionālās programmas projekta "KNAB attīstība un nostiprināšana" īstenošanā, kā arī neizpildot Finanšu ministrijas rīkojumu, KNAB priekšnieka rīkojumus un rezolūcijas, premjera rezolūcijas, kā arī apzināti dezinformējot premjeru par projekta faktisko stāvokli un nepildot vecākās nozares amatpersonas pienākumus.

Vilks pārmetumus noraida.

Jau ziņots, ka dienesta pārbaude kopš janvāra notika par 2003.gada nacionālās programmas projekta "Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja attīstība un nostiprināšana" noslēgtā līguma mērķa īstenošanas un sasniegtā rezultāta atbilstību KNAB un Latvijas interesēm.

Ar KNAB priekšnieka 2004.gada vasarā izdotu rīkojumu par vecāko nozares amatpersonu bija apstiprināts Vilks, kurš ir atbildīgs par projekta un citu ES finanšu palīdzības fondu apgūšanu KNAB.

Šī disciplinārlieta jau ir otra, kas ierosināta pret Vilku. Iepriekš sāktā disciplinārlieta pagaidām nav beigusies.

Latvijā

Iniciatīvu portālā "Mana balss" sākta parakstu vākšana valsts apmaksātai dzimumlocekļa rekonstrukcijai pēc prostatas vēža operācijas, informē iniciatīvs autors, onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības "Dzīvības koks" Vīriešu nodaļas vadītājs Agris Freibergs.