Krustpils pagastā applūdušas divas mājas, viens cilvēks nogādāts pagasta centrā

© f64

Krustpils pagastā, ceļoties ūdens līmenim Daugavā un Aiviekstē, applūdušas divas dzīvojamās ēkas, no kurām kāda pensionāre nogādāta pagasta centrā, aģentūrai BNS pastāstīja Jēkabpils pilsētas pašvaldības civilās aizsardzības speciālists Edgars Līcis.

Viņš norādīja, ka applūdušas divas ēkas Krustpils pagastā un no vienas mājas pagasta darbinieki nogādājuši mājas iemītnieci - pensionāri - pagastā centrā. Savukārt otrā mājā mītošā ģimene pagaidām ir atteikusies pamest savus īpašumus un pašlaik uzturas netālu no mājām, jo tai ir saimniecība ar vairākiem dzīvniekiem.

Abas mājas atrodas netālu viena no otras.

Līcis sacīja, ka pagaidām citas ēkas, kā arī autoceļi nav apdraudēti, tomēr situācija var mainīties, ja Daugavā un Aiviekstē turpinās celties ūdens līmenis.

Arī Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidroloģe Irēna Nikoluškina aģentūrai BNS atzina, ka Daugavā pie Aiviekstes grīvas strauji ceļas ūdens līmenis un applūst pļavas. Ūdens līmeņa celšanos izraisījis ledus sastrēgums, kas ir vairākus kilometrus garš, taču tā sākums ir pie Pļaviņām.

Pļaviņu pilsētā situācija pagaidām ir mierīga. Līdz plūdu robežai tur vēl ir apmēram 1,2-1,3 metri. Ūdens līmeņa celšanās pie Pļaviņām notiks tad, kad ledus sastrēgums ieies Pļaviņu ūdenskrātuvē. Kritiska situācija iespējama tad, ja sastrēgums tur uzkavēsies ilgi.

Svarīgākais