Tiesa vērtēs Vējoņa lēmumu atstādināt Ādažu novada mēru

Administratīvā rajona tiesa ierosinājusi lietu par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Raimonda Vējoņa (Zaļo un zemnieku savienība) lēmumu no amata atstādināt Ādažu novada mēru Normundu Breidaku (Reģionu partija).

Tiesas pārstāve Ksenija Novikova aģentūru BNS informēja, ka ir saņemts Breidaka pieteikums, kurā viņš pārsūdz savu atstādināšanu, un ierosināta administratīvā lieta.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) paskaidrojums ir jāsniedz līdz 1.maijam, pēc kura saņemšanas tiesa lems par lietas tālāko virzību.

Jau ziņots, ka ministrs Vējonis februārī atstādināja Ādažu novada mēru, to pamatojot ar ilgstošiem likumpārkāpumiem un nelikumīgu rīcību ar pašvaldības finansēm un mantu. Materiāli par pārkāpumiem tika nodoti prokuratūrai. Par pašvaldības kliedzošāko pārkāpumu Vējonis nosauca lēmumu pasūtīt jaunas ēkas celtniecību Gaujas ielā bez finanšu izvērtēšanas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.