Vilnītis atbalsta melu detektora ekspertīzes norīkošanu KNAB darbiniekiem

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis atbalsta Saeimas deputāta Imanta Parādnieka (Nacionālā apvienība ""Visu Latvijai!"-TB/LNNK") ieceri par poligrāfa ekspertīzes norīkošanu KNAB darbiniekiem.

Otrdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas izbraukuma sēdē KNAB komisijas loceklis Parādnieks, atgādinot par KNAB notiekošajām domstarpībām un nepieciešamību uzlabot iekšējo kārtību, informēja, ka viņš esot sagatavojis grozījumus KNAB likumā, kas paredz, ka topošie un arī esošie biroja darbinieki varētu iziet poligrāfa ekspertīzi.

Lai KNAB nodrošinātu īpašu uzticamību, būtu jāveic pārbaudes, sacīja deputāts un norādīja, ka daudzās pasaules valstīs, piemēram, ASV dienestos - Federālajā izmeklēšanas birojā, Centrālajā izlūkošanas pārvaldē -, tiek veikta poligrāfa ekspertīze.

Parādnieks arī pauda viedokli, ka melu detektora ekspertīze varētu veicināt savstarpēju uzticamību un palīdzētu atbrīvoties no tiem, kuriem nevar uzticēties.

"It sevišķi, balstoties uz to atgadījumu, kas pavisam nesen notika komisijas sēdē, kad viens biroja darbinieks apgalvo vienu, bet otrs apgalvo pilnīgi pretējo. Tātad ir skaidrs, ka viens no viņiem melo vai saka nepatiesību," pavēstīja Parādnieks, ar to acīmredzot domādams KNAB darbinieka Jura Juraša paziņojumu, ka Vilnītis viņam prasījis noklausīties politiķu telefonsarunas.

"Es pilnībā atbalstu šādu priekšlikumu. Tas nav nekas jauns," uz deputāta ieceri komisijā paziņoja KNAB priekšnieks.

Latvijā

Iniciatīvu portālā "Mana balss" sākta parakstu vākšana valsts apmaksātai dzimumlocekļa rekonstrukcijai pēc prostatas vēža operācijas, informē iniciatīvs autors, onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības "Dzīvības koks" Vīriešu nodaļas vadītājs Agris Freibergs.