Par spīti glābēju brīdinājumiem, ap 40 makšķernieku turpina sēdēt uz Ogres upes ledus

Neņemot vērā atkārtotus Ogres novada pašvaldības policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieku aizrādījumus, aptuveni 40 makšķernieku katru dienu turpina sēdēt uz plānā ledus Ogres upes grīvā pie ietekas Daugavā, aģentūrai BNS pastāstīja Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis.

Viņš norādīja, ka dienestu darbinieki vairākas reizes ir aizrādījuši zemledus makšķerniekiem, tomēr viņi ieteikumus doties krastā neņem vērā un turpina savas nodarbes.

"Mums nav tiesību likt viņiem nokāpt no ledus, mēs varam tikai aizrādīt. Savukārt šis ledus tuvāko dienu laikā sāks iet, un ļoti iespējams, ka uz tā atradīsies arī makšķernieki," brīdināja Ulmanis.

Savukārt ledus krāvums, kas otrdienas rītā bija izveidojies Ogres upē pie gājēju tilta, pašlaik jau ir pavirzījies uz priekšu par aptuveni 40 metriem un palicis lielāks, jo tam pievienojies ledus no Ogres augšteces. Pašlaik ledus sablīvējums ir aptuveni 500 līdz 600 metru garš.

Ulmanis prognozēja, ka sablīvējums tuvāko dienu laikā tiks ieskalots Daugavā.

Jau ziņots Ogres upe vakar, 4. aprīlī, izgāja no krastiem un appludināja daļu dārzkopības sabiedrības “Ogre” teritorijas. No vienas mājas plūdu zonā kādam vīrietim nācās evakuēties ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta palīdzību.

Ogres HES slūžas ir izņemtas un netraucē ledus plūsmai. U. Ulmanis prognozē, ka dārzkopības sabiedrības teritorijai plūdi vairs nedraud. Lai gan lejtecē krājas ledus.

“Saglabājoties pašreizējiem laika apstākļiem un gaisa temperatūrai, tuvāko dienu laikā ledus izies Daugavā,” prognozē U. Ulmanis.

Pašvaldības policija visu diennakti patrulē pie Ogres upes, visi atbildīgie dienesti kontrolē situāciju un ir gatavi operatīvi rīkoties.

Svarīgākais