Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

BTA pērn katru darba dienu izmaksāja vidēji 17 atlīdzības nelaimes gadījumos cietušajiem

© Publicitātes foto

Lielāki un mazāki negadījumi, smagas saslimšanas un citas veselības ķibeles cilvēkus visbiežāk piemeklē pilnīgi nesagatavotus un brīžos, kuros nekas nav liecinājis par briestošajām problēmām. Tās var būt sadzīviskas situācijas mājās, uz ielas vai izklaides vietās, un šādi negadījumi notiek dienu no dienas.

Aizvadītajā gadā apdrošināšanas akciju sabiedrība “BTA Baltic Insurance Company” (turpmāk - BTA) katru darba dienu izskatīja vidēji 17 nelaimes gadījumu pieteikumus un vidēji par katru no tiem izmaksāja vairāk kā 210 eiro atlīdzību.

«Senais latviešu sakāmvārds «nelaime nenāk brēkdama» diemžēl ir ļoti aktuāls arī mūsdienās. Ik dienu medicīnas iestādēs nonāk desmitiem cilvēku, kuru diena iesākusies tāpat kā tūkstošiem citu, taču viena neuzmanība vai neveiksmīga apstākļu sakritība izjaukusi ierasto dzīves ritējumu. 2023. gadā BTA saviem klientiem savainojumu un slimību ārstēšanas atlīdzībās izmaksājusi vairāk nekā 800 tūkstošus eiro, no kuriem 425 tūkstoši bija kompensācija par nelaimes gadījumos gūto traumu dziedēšanu. Vērienīgie skaitļi ir nepārprotams atgādinājums, ka nelaimes gadījumu apdrošināšana atmaksājas,» skaidro BTA Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktors Kārlis Liepiņš.

BTA apkopotie dati liecina, ka 2023. gadā par gūtajām traumām vien izmaksāta 390 tūkstošu eiro atlīdzība jeb 200 eiro vidēji par katru gadījumu. Vēl 163 tūkstoši tikuši novirzīti ārstēšanas izdevumu segšanai un 70 tūkstoši - par darbaspējas zaudējumu. Kompensācijas izmaksātas arī par tuvinieku nāves gadījuma iestāšanos. To kopējais apjoms gada laikā sasniedzis 190 tūkstošus eiro.

Klienti aizvien biežāk apdrošinās arī pret kritiskām slimībām, kuru ārstēšana mēdz būt gan dārga, gan ilga. Pērn visbiežāk šāda kompensācija izmaksāta pacientiem, kuriem atklāts vēzis vai Laima slimība, kā arī infarktu piedzīvojušajiem. Kopējais atlīdzības gadījumu skaits sasniedza 78 un vidējā kompensācijas summa bija 1000 eiro.

Savukārt individuāli dārgākie gadījumi bija 10 tūkstošus eiro vērta orgānu transplantācija un 12 350 eiro par ceļu satiksmes negadījumā gūtām traumām.

SADARBĪBAS PROJEKTS