Konferencē izvērtēs Jēkabpils un Jelgavas cietumos ieslodzīto resociālizācijas programmas rezultātus

Viesnīcas "Islande Hotel" konferenču zālē otrdien notiks konference, kurā izvērtēs rezultātus Zemgales cietumos ieslodzīto resocializācijas programmai, informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldē.

Pasākumā piedalīsies Norvēģijas vēstnieks Latvijā Jāns Grēvstads (Jan Grevstad) un Norvēģijas Izglītības departamenta pārstāvis. Tiks diskutēts par resocializācijas procesu veicināšanu un aktualizēšanu Latvijas cietumos, profesionālās izglītības attīstības perspektīvām, par projekta aktivitāšu pēctecību profesionālās tālākizglītības jomā un citiem būtiskiem jautājumiem par ieslodzīto resocializāciju.

Jēkabpils un Jelgavas cietumos notiesātajiem deva iespēju mācīties latviešu valodu, nokārtot eksāmenu un saņemt apliecību par valsts valodas prasmes līmeni, kas pēc atbrīvošanās no ieslodzījuma vietas palīdzētu veiksmīgāk atrast darbu. Projekta ietvaros sadarbībā ar Jelgavas Amatniecības un Jelgavas Amatu vidusskolu, kā arī Viesītes arodvidusskolu, tika realizētas piecas profesionālās izglītības programmas – galdnieku, virpotāju, elektromontieru, metinātāju un atslēdznieku specialitātēs, tādējādi palīdzot ieslodzītajiem veiksmīgāk konkurēt darba tirgū pēc atbrīvošanās no ieslodzījuma vietas. Pēc mācību beigām ieslodzītie nokārtoja eksāmenus un saņēma atbilstošu izglītības dokumentu par specialitātes apgūšanu.

Projektu līdzfinansē Norvēģijas valdība, tā ietvaros tika sakārtotas atbilstošas telpas ieslodzīto apmācībai, renovētas un pielāgotas mācību klases, tās aprīkotas ar mūsdienīgiem darbgaldiem, iekārtām, datortehniku, instrumentiem un dažādiem mācību materiāliem. Ar Norvēģijas finansiālo atbalstu nomainīts jumta segums un siltinātas ēkas ārsienas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.