Ledus sakustējies arī pie Daugavpils

Trešdien dienas laikā nedaudz sakustējies ledus Daugavā pie Daugavpils, aģentūrai BNS pavēstīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Pilsētas teritorijā ledus dažviet sācis lūst un izveidojusies pārdesmit metru plata no ledus brīva ūdens josla. Tālāka ledus lūšana un iešana pēcpusdienā gan vairs nenotiekot.

Daugavpils domes civilās aizsardzības speciālists Vladislavs Ruskulis pastāstīja, ka lēna ledus kustība Daugavā notiek Krāslavas un Daugavpils tuvumā. Viņš norādīja, ka ledus iešana pagaidām vēl nav vērojama Nīcgales, Līvānu un Jēkabpils tuvumā.

Ruskulis sacīja, ka plūdu iespējamību tas nerada, jo pagaidām ledus kustība ir lēna un ūdens līmenis Daugavā ir salīdzinoši zems - 2,7 metri, savukārt pērn 30.martā ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils sasniedza 6,1 metra atzīmi.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Daugavā pie Krāslavas pagājušajā naktī nedaudz sakustējies ledus un turpinās lēna ūdens līmeņa kāpšana.

Krāslavā no Daugavas augšteces nācis ledus, taču tas apstājies un tagad nekustīgi ledus gabali aizpildījuši upi, vietām ir vaļumjoslas.

Ūdens līmenis kāpj pavisam lēnām. Lielākais kāpums bijis pie Daugavpils - par 35 centimetriem diennaktī. Savukārt Daugavas augštecē dažviet bijis pat līmeņa kritums, piemēram, Piedrujā, kas atrodas Baltkrievijas pierobežā, fiksēta ūdens līmeņa samazināšanās par astoņiem centimetriem.

Citās Latvijas upēs turpinās ūdens līmeņa pazemināšanās.

Jau vēstīts, ka nedēļas nogalē strauji kļūs siltāks. Sāksies ledus iešana Daugavā, Aiviekstē un Ogrē, kā arī Gaujas posmos, kur ledus vēl nav izgājis. Joprojām pastāv bažas, ka dažviet var applūst upju piekrastes.

Svarīgākais