Aprīlī Jūras spēku rīcībā nonāks pirmais no pieciem 11 miljonu eiro vērtajiem patruļkuģiem

Aprīlī Jūras spēku flotiles rīcībā pilnībā nonāks pirmais no pieciem modernajiem patruļkuģiem.

Aizsardzības ministrija aģentūru BNS informēja, ka aizsardzības ministrs Artis Pabriks no trešdienas, 30.marta, līdz 2.aprīlim darba vizītē uzturēsies Vācijā, kur Brēmenē apmeklēs kuģu būves rūpnīcu "Abeking&Rasmussen". Šajā rūpnīcā ir pabeigta patruļkuģa "Skrunda" būvniecība.

Ministrs vizītes laikā tiksies arī ar Vācijas aizsardzības ministru Tomasu de Mezjēru un citām aizsardzības nozares amatpersonām.

Patruļkuģa "Skrunda" būvniecība tika sākta 2009.gada rudenī, un tas ir pirmais no pieciem Jūras spēku flotiles vajadzībām paredzētajiem patruļkuģiem. Nākamos divus kuģus "Cēsis" un "Viesīte" plānots nodot lietošanā nākamgad februārī un augustā.

Atlikušie divi kuģi pagaidām vēl nav sākti būvēti. Dažus kuģus būvē Vācijā, dažus Latvijā.

"Skrundas" nodošanas ceremonija plānota aprīlī.

Jaunie kuģi veiks ne tikai patrulēšanas un glābšanas darbus, bet tos varēs aprīkot arī ar naftas savākšanas un mīnu meklēšanas un iznīcināšanas iekārtām.

Viena kuģa izmaksas ir 11 miljoni eiro.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)