Biļešu cenas vilcienos, visticamāk, nekāps

Braukšanas biļešu cenas vilcienos, visticamāk, netiks paaugstinātas un saglabāsies pašreizējā līmenī, tā medijiem norāda pasažieru pārvadātāja pa dzelzceļu "Pasažieru vilciens" (PV) valdes priekšsēdētājs Nils Freivalds.

"Negribas tagad spekulēt par to, kas būs, bet, visticamāk, biļešu cenas paliks pašreizējā līmenī. Mums ir noslēgts līgums ar „Latvenergo”, un viņi mums piegādā enerģiju par fiksētu cenu. Kā tas mainīsies [biļešu cenas "Latvenergo" tarifu ietekmē], šie jautājumi vēl tiek skatīti," viņš teica.

Freivalds atzina, ka PV ir iespējas pirkt elektroenerģiju arī brīvajā elektroenerģijas tirgū, tādējādi izvēloties iegādāties to no pašmāju "Latvenergo" vai Igaunijas energokompānijas "Eesti Energia" meitasuzņēmuma Latvijā - "Enefit".

Viņš pastāstīja, ka PV ir noslēgts līgums arī ar degvielas piegādātājiem, tādēļ naftas produktu cenu kāpums, vismaz pagaidām, PV neietekmē. "Mums uz gadu ir līgums ar piegādātājiem par fiksētu cenu. Šajā gadījumā risku uzņemas abas puses, jo kādā brīdī cena var kristies, kādā pieaugt. Ir skaidrs, ka šis naftas produktu cenas kāpums vienu dienu atsauksies gan uz mums, gan uz autobusiem," klāstīja Freivalds.

PV ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no valstij piederošās Latvijas dzelzceļa kompānijas "Latvijas dzelzceļš" veiktajām funkcijām. Iepriekš PV 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī PV pārveidots par valsts uzņēmumu.

Svarīgākais