Iedzīvotājus internetā aicina ziņot par noziegumiem, veidojot noziegumu karti

Izveidota interneta vietne, kurā iedzīvotāji aicināti ziņot par noziegumiem, tādējādi brīdinot apkaimes ļaudis, aģentūru BNS informēja idejas autori.

Interneta vietnē www.NoziegumuKarte.lv iedzīvotāji aicināti ziņot par noziegumiem, pievienojot arī nozieguma laiku, aprakstu un precīzas koordinātes kartē.

Idejas autori cer, ka projekta rezultātā tiks iegūta iedzīvotāju veidota karte, kurā fiksēti notikušie noziegumi. Ar iniciatīvu kartes veidotāji cer veicināt iedzīvotāju iesaisti noziedzības apkarošanā, īpašu uzmanību pievēršot sīkiem noziegumiem, piemēram, velozādzībām, par kurām bieži netiek ziņots policijā.

Projekts tapis aptuveni 20 stundu laikā iniciatīvas "Garage48" ietvaros. Idejas autors ir Artis Āre.

Projekta izstrādātāji arī norāda, ka līdzīgas kartes jau pastāv citas pasaules pilsētās, piemēram, Ņujorkā, Sanfrancisko, Londonā un citur.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais