Ūdens līmenis Latvijas upēs pārsvarā pazeminās, Daugavā turpina paaugstināties

Pagājušajā diennaktī ūdens līmenis Latvijas upēs pārsvarā lēni pazeminājās, bet Daugavā pakāpeniski paaugstinājās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Ūdens līmenis Daugavā diennakts laikā pakāpies par 16-34 centimetriem (cm) un ir aptuveni tikpat augsts kā janvārī. Citviet Latgalē un Vidzemē ūdens līmenis pēdējās diennakts laikā svārstījies dažu centimetru robežās.

Lielupē līmenis pazeminājies par 1-8 cm, bet Svētē un tās pietekās - par 14-25 cm. Neliela ūdens līmeņa paaugstināšanās konstatēta Mūsā un Misā - par 4-11 centimetriem.

Ventā ūdens līmenis pagājušajā diennaktī krities par 14-31 cm, arī citās Kurzemes upēs turpinās ūdens līmeņa pazemināšanās, Abavā pie Rendas līmenis krities pat par 44 cm.

Tuvākajās diennaktīs straujas apstākļu izmaiņas Latvijas upēs nav gaidāmas.

Jau vēstīts, ka lielāko plūdu apdraudējumu LVĢMC šopavasar prognozē teritorijās pie Daugavas, īpaši Salas, Krustpils, Pļaviņu novadā un Pļaviņu pilsētā. Arī dažviet citviet Latgalē un Vidzemē aprīlī iespējami plūdi, bet Kurzemē un Zemgalē plūdi netiek prognozēti.

Svarīgākais