Latvijā traucēta energoapgāde 4326 "Latvenergo" klientiem

Traucēta energoapgāde ceturtdien pulksten 15.30 Latvijā ir 4326 Latvijas energokompānijas "Latvenergo" klientiem, liecina elektroapgādes atslēgumu karte kompānijas mājaslapā.

Tostarp plānoti atslēgumi reģistrēti 98 transformatoru punktu teritorijās 1129 klientiem, savukārt avārijas atslēgumi reģistrēti 320 transformatoru punktu teritorijās 3197 klientiem.

Lielākie pārtraukumi reģistrēti Latgalē un Ziemeļvidzemē.

Jau vēstīts, ka trešdienas, 23.marta, priekšpusdienā daudzviet Vidzemē un Latgalē vējš brāzmās sasniedza vētras spēku. Vējš pastiprinās arī ceturtdien.

"Latvenergo" ir lielākais elektroenerģijas ražotājs un tirgotājs Latvijā, kas apgādā ne vien regulētā tirgus klientus - mājsaimniecības un saistītos lietotājus, bet arī veiksmīgi sadarbojas ar tirgus klientiem, kuri elektroenerģiju iepērk par vienošanās cenu. Kopumā Latvijas enerģētikas uzņēmumam ir 30% no Baltijas kopējā tirgus, aktīvi izvēršot tirdzniecību arī ārvalstīs, savukārt kompānijas kopējais klientu skaits sasniedz gandrīz vienu miljonu.

"Latvenergo" koncernā ietilpst "Latvenergo" un pieci meitasuzņēmumi - "Augstsprieguma tīkls", "Sadales tīkls", "Latvenergo Kaubandus", "Latvenergo Prekyba" un "Liepājas enerģija".

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais