Igaunijā ezerā ielūst automašīna ar pieciem Latvijas pilsoņiem, viens gājis bojā

Igaunijā Lemmijerva ezerā ledū trešdien ielūzusi automašīna, kurā atradās pieci Latvijas pilsoņi, un viens no viņiem, kurš bija 80 gadus vecs, noslīcis, aģentūru BNS informēja Igaunijas policijas Dienvidu prefektūrā.

Lai gan Igaunijas robežsargi brīdināja Igaunijā iebraukušos Latvijas pilsoņus, ka braukšana uz ledus var būt bīstama, pusstundu vēlāk viens no viņiem zvanīja glābšanas dienestam, paziņojot, ka mašīna ir ielūzusi ledū un četriem cilvēkiem izdevies izglābties, bet viens kopā ar visu mašīnu ir noslīcis.

Vienam no izdzīvojušajiem cilvēkiem ķermeņa temperatūra bija nokritusies līdz 33 grādiem pēc Celsija, bet pārējiem trīs medicīniskā palīdzība nebija nepieciešama.

Mašīna ielūza vietā, kur uzbraukšana uz ledus bija aizliegta, un Latvijas pilsoņus Igaunijas robežsargi par to brīdinājuši, kad viņi iebraukuši pierobežas zonā.

Igaunijas robežsardze sākusi bojāgājušā meklēšanu.

Lemmijerva ezers atrodas pie Igaunijas robežas ar Krieviju.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.