Arī Valmieras pasažieru pārvadātāji streika dienā neizpildīs daudz pārvadājumu

Valmieras pasažieru pārvadātājs "VTU Valmiera" ceturtdien, 24.martā, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas streika dienā, neizpildīs daudz plānoto reisu, pavēstīja "VTU Valmieras" pārstāve Inese Kazuša.

Viņa informēja, ka "VTU Valmiera" neizpildīs daudz reisu reģionālajos pārvadājumos, tādējādi atsaucoties uz asociācijas un Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrības aicinājumu pārvadātājiem rīkot brīdinājuma protesta akciju.

Informācija "VTU Valmieras" mājaslapā liecina, ka ceturtdien, 24.martā, autobusu kompānija neizpildīs vairākus reisus starp Valmieru un Rīgu, Cēsīm, Rūjienu, Burtniekiem, Valku, Staiceli, Salacgrīvu, kā arī starp Valku un Siguldu, Omuļu skolu, Rīgu, Rūjiena-Limbaži u.c.

Akcijas mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību, kāda situācija var rasties pasažieru pārvadājumu jomā pēc valsts budžeta finansējuma samazinājuma.

Informācija par izmaiņām autobusu kustībā pieejama autoostās, kā arī autobusu kompāniju interneta mājaslapās.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka valsts budžeta konsolidācijas pasākumi paredz samazināt dotāciju pasažieru pārvadātājiem par trim miljoniem latu un pasažieru pārvadātāji 24.martā, rīkojot brīdinājuma akciju Latvijā, izpildīs tikai pusi no paredzētajiem reģionālo pārvadājumu reisiem.

24.martā brīdinājuma protesta akciju organizē Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija sadarbībā ar Latvijas Sabiedrisko apkalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrību, Latvijas Pašvaldību savienību un plānošanas reģioniem. 24.marta protestā pasažieru pārvadātājiem pievienosies arī kravu autopārvadātāji un mežizstrādātāji. 24.martā plānota arī protesta akcija pret jaunajiem Latvijas energokompānijas "Latvenergo" tarifiem.

Svarīgākais