Par diviem miljoniem latu plāno rekonstruēt tiltu pār Gauju Valmierā

Par diviem miljoniem latu plānots rekonstruēt tiltu pār Gauju Cēsu ielā, Valmierā, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Saskaņā ar paziņojumu divi miljoni latu ir paredzamā līgumcena.

Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas vadītāja Inese Kazuša pastāstīja, ka pašlaik ir sarežģīti prognozēt tilta pār Gauju rekonstrukcijas darbu sākšanas un noslēguma termiņus, jo tie atkarīgi no procesa virzības - iepirkuma procedūras un citiem pasākumiem -, kā arī konkursa rezultātā piedāvātajiem tehniskajiem risinājumiem - pagaidu tilta uzstādīšanu/neuzstādīšanu darbu laikā, pagaidu tilta ekspluatēšanas iespējām ziemas mēnešos un citiem.

"Pozitīvākais scenārijs ir tas, ka darbi sāksies jau šogad un noslēgusies nākamā gada 1.jūlijā," viņa teica, uzsverot, ka tilta rekonstrukcija, ņemot vērā, ka tas atrodas pašā centrā un ir galvenā maģistrāle, kas savieno abas pilsētas daļas, ir sarežģīts projekts, un tā virzība būs atkarīga no tehniskā risinājuma, ko piedāvās pretendenti.

IUB informācija liecina, ka konkursā par tilta pār Gauju Valmierā rekonstrukciju var pieteikties līdz šā gada 19.aprīlim, un tajā tiks vērtēts piedāvājums ar viszemāko cenu.

Projekts tiek īstenots Eiropas Reģionālās attīstības fonda programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" aktivitātes "Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai" ietvaros.

Svarīgākais