Rēzeknē stājas spēkā jaunie taksometru tarifi, kas paredz arī laika tarifu

Marta vidū Rēzeknē stājās spēkā jauni taksometru tarifi, kas paredz papildu maksu par brauciena ilgumu.

Turpmāk samaksas summai tiks pieskaitīts laika tarifs - desmit santīmi par katru ceļā pavadīto minūti. Desmit santīmus minūtē izmaksās arī taksometra stāvēšana, gaidot klientu.

Pārējie tarifi ir palikuši nemainīgi - taksometra pasūtīšana maksā vienu latu, dienas tarifs par braukšanu taksometrā no pulksten sešiem līdz 24 ir 50 santīmu, savukārt nakts tarifs - braukšanai no pulksten 24 līdz sešiem - 60 santīmu.

Rēzeknes pilsētas dome jaunos taksometru tarifus apstiprināja 11.februārī, un tie ir spēkā no 16.marta. Tarifi attiecas uz Rēzeknes pilsētas administratīvo teritoriju.

Jau vēstīts, ka Rīgā no 1.februāra par taksometru pakalpojumiem braukšanas maksas aprēķinā vienlaikus izmantos gan attāluma, gan laika tarifu, lai nodrošinātu pārskatāmu informāciju kases čeku izdrukās par taksometru pakalpojumiem.

Satiksmes ministrijā iepriekš paskaidroja, ka, summējoties nobrauktajiem kilometriem un braucienā pavadītajam laikam, braukšanas maksa taksometros teorētiski palielinātos, taču prognozējams, ka taksometru pārvadājumu tirgus nepieļaus cenu celšanos un tiks noteikti zemāki tarifi par katru nobraukto kilometru, kā arī ceļā pavadīto laiku. Gan laika, gan attāluma maksimālos tarifus nosaka katra pašvaldība.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.